06 - 51172930 contact@vatched.com

De definitie van ondernemen: beginnen te doen – uitvoeren. 

Voor wat betreft de werkzaamheden waar je passie in zit, klopt dat. Het is misschien ook wel de reden dat je bent gaan ondernemen. Het kost je geen energie om eraan te beginnen. De uitvoering brengt je juist energie. Maar ondernemen brengt ook andere werkzaamheden met zich mee. Die doe je er wel even bij, toch? Moet toch niet moeilijk zijn? Kost je misschien een uurtje?  

De energievreter van het ondernemen.

In theorie is ondernemer worden een kleine stap. Je gaat naar de KvK en schrijft je in. Maar ook ondernemen moet je leren.  Want wat volgt zijn o.a. regels en verplichtingen van de Belastingdienst, administratie, acquisitie, marketing, klanten tevredenstellen en klanten tevreden houden. Allerlei randzaken. Neem de administratie als voorbeeld. Hiervoor kun je een cursus gaan volgen. Kost je wel even wat extra tijd maar zal je uiteindelijk tijd opleveren, toch? Wat blijkt na de cursus; je vindt deze werkzaamheden echt verschrikkelijk vervelend. Ze kosten je veel meer tijd dan je wil en er lijkt nooit een eind aan te komen. Een factuur sturen is misschien het probleem niet, maar dan moet je wat klanten gaan bellen omdat ze nog niet betaald hebben of volgt de aangifte van de omzetbelasting. Ben je nou vergeten om die offerte te versturen?  En dan hebben we het alleen nog maar over administratie. Wordt het niet tijd dat je wat marketingactiviteiten oppakt? Nieuwe klanten moeten je wel weten te vinden. Het kost je allemaal veel meer tijd dan je voor ogen had. En het vreet al je energie op. Het zijn werkzaamheden die je interesse niet aanwakkeren. In jouw ogen leveren deze werkzaamheden je niets op behalve ergernis. Een uurtje werk blijkt uiteindelijk een halve dag in beslag te nemen.

No time wordt parttime?

Je ploetert door. En het legt je geen windeieren. Je bedrijf groeit. Meer opdrachten, meer werk, meer omzet. En als kers op de taart: meer administratie, meer mail, meer telefoon. Je hebt steeds minder tijd voor deze, in jouw ogen, randzaken van het ondernemen. Jij wilt je immers bezighouden met het leuke werk, daarom ben je toch ondernemer geworden? 

Nou het zal je misschien verbazen maar dat wat jij niet leuk vindt, kan zomaar iemands passie zijn. Om terug te komen op de kantoorwerkzaamheden; zou het niet fijn zijn als de administratie op orde is? Dat je omzetbelasting deze maand wel op tijd de deur uit is en ook de chaos in je mailbox is weggewerkt? Het wordt tijd om de hulp in te schakelen van iemand die er juist energie van krijgt om dat alles voor je te organiseren. Iemand die de werkzaamheden in de vingers heeft. Iemand die in 1 uur dat  kan doen waar jij minstens 2 uur mee bezig bent. Je gaat op zoek naar een parttime medewerker. Waar vind je iemand die dit beperkt aantal uur wil werken? En is dat eigenlijk wel rendabel? Het zweet breekt je uit als je alleen al denkt aan de termen loonbelasting, ziektekosten en pensioenlasten. 

VAtched biedt een oplossing.

Maak kennis met een Virtual Assistant, een ervaringsdeskundige, een sparringpartner. Jouw steun en toeverlaat in bange dagen. VAtched regelt een Virtual Assistant die past bij jou en jouw onderneming. Een assistent die gespecialiseerd is in de werkzaamheden die jij kunt missen als kiespijn. Bij het voorbeeld van de kantoorwerkzaamheden past een assistent met boekhouding als specialisatie. Naast een goede match wat betreft persoonlijkheid en werkzaamheden zijn er ook voordelen aan de samenwerking. Een Virtual Assistant is zelf ook ondernemer, heeft dus ervaring met ondernemen en jij hebt niets te maken met werkgeverslasten. Een Virtual Assistant heeft zelf een prima werkplek met de benodigde apparatuur, dus voor jou geen investeringskosten. En een Virtual Assistant is flexibel in haar beschikbaarheid, ze biedt al ondersteuning vanaf 1 uur per week. Alles volgens het principe van uurtje, factuurtje. Begin met het bepalen van je budget en het prioriteren van de werkzaamheden. Ga je voor 1 uur in de week of 6 uur in de maand? Welke werkzaamheden wil je als eerste overdragen?

Ervaring is de beste leermeester. 

Ga ervaren wat een Virtual Assistant voor je kan betekenen. Ga ondervinden hoe de samenwerking vorm krijgt en wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Jij blij, je kunt lekker verder met ondernemen. Zij blij, ze gaat, net als jij, dat doen waar ze energie van krijgt. En misschien kan ze je ook vertellen hoe je jouw online zichtbaarheid kunt vergroten en waar je potentiële klanten kunt vinden? Ze wil best een ochtend jouw telefoon beantwoorden zodat jij ongestoord rond kunt gaan op dat netwerkontbijt;)