06 - 51172930 contact@vatched.com

Een nieuwsbericht op de radio wat me onlangs opviel, is dat november een verschrikkelijke maand is als het op fileleed aankomt. En dat bericht bereikt mij op een dag in oktober. Ik ben gewaarschuwd voor als november gaat beginnen. Naast knelpunten door wegwerkzaamheden zijn vooral ook de donkere dagen en het slechte weer de boosdoeners. Er zijn meer monsterfiles en zowel de ochtend als avondspits beginnen eerder en lopen langer door. En het bericht sluit af met de mededeling dat er voor december en januari niet veel beters wordt voorspelt. Hier vind je het bericht van rtlnieuws over het leed dat file heet en de beruchte filemaand.

Jij als werkgever verwacht dat jouw werknemer er alles aan doet om op tijd op zijn werk te zijn. Tijdig checken van filemeldingen, eerder weggaan van huis en collega’s op tijd op de hoogte brengen. En jouw werknemer verwacht begrip van jou. Dat het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk is om eerder van huis te gaan en er altijd overmacht in het spel kan zijn. Een goede verstandhouding, mogelijkheid tot aanpassing van de planning van werkzaamheden en duidelijke communicatie is hier dan ook noodzakelijk.

Een oplossing voor het fileprobleem

Jouw werknemers gaan vaker thuiswerken waardoor ze dus geen last hebben van het leed dat file heet. Ze schuiven op tijd achter hun laptop. Werken in alle rust hun werkzaamheden en taken af. Passen tijdig hun aanwezigheid in de agenda aan zodat collega’s weten waar ze zijn. De afspraken worden zo gepland dat je medewerkers buiten de files om de weg op gaan. Ze komen dus op tijd bij hun afspraken, wat weer zorgt voor tevredenheid bij jouw klanten. Klinkt perfect toch?

Ondertussen in jouw prachtige kantoor is het merendeel van de werkplekken leeg. Je werknemers komen en gaan, de bureaustoelen slijten niet. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van die geavanceerde telefooncentrale die je onlangs hebt laten aanleggen. Gemakshalve denk je maar niet aan de hoogte van de investering die je hebt gedaan in goed werkende desktops en overig hardware. Jouw medewerkers zijn flexibel met hun laptop en mobiele telefoon. Ze zijn productiever en houden de klanten tevreden. Dat wederom de inhoud van de koelkast en het fruit over de datum is, neem je maar voor lief.

Een Virtual Assistant

De geschetste situatie betreft een gevestigd bedrijf, met een personeelsbestand van minimaal 10 werknemers, die uit winst heeft kunnen investeren in een eigen bedrijfspand. Heb jij als startende of kleine MKB-ondernemer een toekomstvisie die overeenkomt met de geschetste situatie? Dan is de samenwerking met een Virtual Assistant een mooie oplossing voor het leed dat file heet.

Een Virtual Assistant heeft als basis haar werkplek aan of dichtbij huis. Geen last van files, gewoon op tijd aan het werk. Een Virtual Assistant is hartstikke flexibel. Niet alleen wat betreft werkplek maar ook wat betreft werktijden. Is het praktischer dat ze een keer bij je op kantoor komt werken? Doet ze dat toch gewoon. Maar wel buiten de spitstijden.

Een Virtual Assistant is zelfstandig ondernemer net als jij, dus zorgt ze er zelf voor dat haar werkplek optimaal is ingericht met de juiste hardware. Een investering die jou nu dus bespaart blijft. Daarentegen investeer je in een samenwerking die je helpt om je bedrijf te laten groeien. Deel je toekomstvisie met haar zodat ze mee kan denken. Hoe bereik je meer klanten? Een Virtual Assistant met kennis van online marketing kan je hier goed bij helpen. Kun je werkzaamheden efficiënter doen? Als voorbeeld jouw mailbox, een Virtual Assistant kan deze zo inrichten dat je geen tijd meer kwijt bent aan onnodige mails en je niet elke morgen start met het uitspitten van je mailbox. Hoe werk je toe naar de volgende stap? Met een Virtual Assistant heb je een stok achter de deur. Ze stuurt bij wanneer je afdwaalt en zorgt dat je afgesproken tijden nakomt.

Ben je al aan het rekenen? Vergeet dan niet de bijdrage aan de CO2 reductie mee te nemen.

Misschien is het een goed idee om eens in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen? Om te horen hoe dat zij zo’n samenwerking ervaren en wat het betekent voor hun toekomstvisie. Denk er maar eens rustig over na…..wanneer je morgenochtend in de file staat.