06 - 51172930 contact@vatched.com

Het eerste kwartaal van 2019 is voorbij en tegen deze tijd heeft iedere ondernemer zijn BTW aangifte  gedaan en betaald of terug ontvangen. Een moment waar je vaak voor de eerste keer van het jaar echt geconfronteerd wordt met de stand van zaken van je bedrijf. Hoe zien de cijfers eruit? Ben je geschrokken? Ben je verrast? Teleurgesteld? Extatisch? 

En wat doet dat met je?

Ondernemen is een rollercoaster. Onzeker niet perse, maar soms wel een idiote achtbaan. Pieken, dalen, door elkaar geschud worden. Soms het gevoel hebben dat je eruit geslingerd wordt en het fantastische gevoel wanneer je weer met beide voeten op de grond staat en alles weer ‘stabiel’ is. 

Hoe deal je daarmee?

Nou niet…. deal er vooral niet mee maar ‘sit back, relax and enjoy the ride!

Makkelijk gezegd en zeker niet makkelijk uitvoerbaar. Maar paniek helpt je niet. Weerstand en boosheid helpen je niet. Angst is een slechte raadgever en op ‘cloud 9’ vergeet je soms dat je moet blijven werken aan de bodem, ‘het fundament’ van je bedrijf.

Het allerbelangrijkste dat je kunt doen is onthouden tijdens de dolle rit die ondernemerschap heet, waar jouw ‘stip op de horizon’ staat. Als het je lukt om altijd te blijven focussen op het ‘wat’ en ‘waarom’ van jouw bedrijf. Jouw visie en missie. Dan lukt het je om de beslissingen die je maakt tijdens alle ups en downs langs die lat te leggen. Dan hoef je minder te twijfelen of je de juiste dingen wel doet. En dat geeft rust.

Onthoud en accepteer dat groei & ontwikkeling nooit in een rechte lijn gaan. Je ertegen verzetten helpt je niet. Beweeg je mee, dan wordt het hele proces een stuk minder stressvol en ben je beter in staat mee te bewegen zonder het gevoel te hebben de controle te verliezen.

Hoe doe jij dat?