06 - 51172930 contact@vatched.com

Drukte en gezelligheid.

Het zijn de laatste loodjes voor de eindstreep. De drukke decembermaand is in volle gang. En die drukte ervaar je zowel binnen je bedrijf als thuis in de privésfeer. Maar ondanks de drukte is het zeker ook een gezellige maand. Vol met lekker eten en goed gezelschap. Pakjesavond, de kerstborrel met het personeel, kerstontbijt met de kinderen, het familiediner op eerste kerstdag en natuurlijk de oliebollen met oudjaar.

Genieten?

Kun jij ook genieten van december? Of ben jij iemand die blij is als januari zich meldt?
Klap jij je laptop weer open zodra de cadeautjes uitgepakt zijn op 5 december? Zit jij op kerstavond nog tot laat in de avond je mail bij te werken in plaats van gezellig een wijntje te drinken met je partner? Sta je op oudejaarsavond uitgeblust de klok vooruit te kijken naar 12 uur? Neem je jezelf elk jaar weer voor om het volgend jaar helemaal anders te doen?

Nu actie nemen.

Ik heb vijf tips voor je om jouw goede voornemen volgend jaar ook echt te laten slagen zodat je er volgend jaar in december ook relaxed bij zit.

Tip 1: De eindejaars checklist.

Je hebt nu meerdere jaren ervaren hoe je niet wilt dat december verloopt. Je hebt ervaren wat er deze maand aan extra werkzaamheden op je af kan komen en wat er van je verlangd wordt. Zet deze punten in een checklist. Je kan daarvoor de handige Checklist app gebruiken, https://nl.checklist.com/. Volgend jaar pak je in oktober de checklist er al bij en zorg je dat je het voorbereidend werk voor deze punten alvast op gaat starten.

Tip 2: Spreiden van werkzaamheden.

Moet deze taak wel in de drukke decembermaand uitgevoerd worden? Kunnen de werkzaamheden niet eerder in het jaar of misschien wel in januari uitgevoerd worden? Stel jezelf deze vragen bij alle werkzaamheden die voorbij komen en bij nieuwe werkzaamheden of taken. Neem dit dan direct mee in je checklist. En houd in gedachten dat de wereld niet vergaat op 31 december ;).

Tip 3: Uitbesteden en delegeren.

Door je checklist weet je wat er voor werkzaamheden bijkomen in de
drukke decembermaand. Je hebt inzichtelijk gekregen waar jij je allemaal mee bezig houdt. Ga voor jezelf eens na of je deze werkzaamheden wel zelf moet doen? Kun je ze niet uitbesteden? Is er iemand in je buurt die deze werkzaamheden van je over kan nemen? Geen personeel, geen probleem, zie tip 4!

Tip 4: Verdiep je eens in de rol van Virtual Assistant.

Ben je al bekend met de functie Virtual Assistant? Als je geen personeel hebt dan kun je het werk uitbesteden aan een Virtual Assistant. Een Virtual Assistant werkt locatie-onafhankelijk en is flexibel inzetbaar. Wil je meer weten over het samenwerken met een Virtual Assistant, neem dan contact met ons op. Leg jouw knelpunten en werkzaamheden aan ons voor. We bekijken of er een Virtual Assistant is die al bekend is met jouw werkzaamheden of die deze gemakkelijk oppakt en eigen maakt. Er is misschien wel een Virtual Assistant in onze portefeuille die jouw knelpunten ziet als een dagelijkse routine. Een Virtual Assistant kan al van nut zijn voor allerlei kleine werkzaamheden, randzaken en office taken.

Tip 5: Start nu al de samenwerking met een Virtual Assistant.

Er zijn van die terugkerende werkzaamheden die jou stiekem veel tijd kosten. Denk aan telefoontjes beantwoorden, mail uitlezen en administratie bijwerken. En je hebt de tijdrovende werkzaamheden. Tijdrovend omdat ze incidenteel zijn en het je ontbreekt aan de juiste kennis. Zoals de kerstgeschenken in december en het organiseren van de nieuwjaarsborrel. Start nu al met de samenwerking. Begin met 1 taak of opdracht en ga de het ervaren. Leer haar en haar manier van werken kennen, raak er gewend mee. En geef je Virtual Assistant de tijd om jou en je bedrijf te leren kennen. Merk je dat jouw Virtual Assistant snel schakelt en handelt en ervaar je verschil in je eigen werkdruk? Breid de werkzaamheden dan verder uit. Een Virtual Assistant is er om jou te helpen, te ondersteunen en ontzorgen. Zij wil dat jij volgend jaar december alle tijd hebt voor de gezelligheid!